Priser tilldelade Enköpings parker

Enköpings parker, en av Sveriges fem främsta sevärdheter - år 2015

The Gardener's Garden beskrivs som en bok om världens mest enastående trädgårdar. Boken är nästan 500 sidor tjock och visar trädgårdar och parker från hela världen. Enköpings parker är en av de fem främsta Svenska sevärdheter som boken berättar om. Februari 2015.

Parks and gardens of Enköping - år 2011

En internationell jury har utsett Enköpings parker (Parks and Gardens of Enköping) till att vara en av tre utvalda finalister i kategorin "Innovative Contemporary Concept or Design of a Park or Garden". Prisutdelningen skedde den 2:e september på Slottet Schloss Dyck i Tyskland. Enköping kom på en delad andra plats med Father Collins Park i Dublin (Irland). Vinnare blev Jupiter Artland från Skottland. Mer information om arrangemanget och det Europeiska nätverket European Garden Heritage Network som står bakom priset finns på: http://eghn.eu

Internationella tävlingen nations in bloom - år 2003

Enköpings kommun vann finalen i den internationella tävlingen.

Stadsmiljörådet hyllar Enköpings parker - år 2003

Enköpings parker har fått ännu en utmärkelse. Den här gången är det Stadsmiljörådet som hyllar parkverksamheten. Stadsmiljörådet motiverar utmärkelsen med att Enköping lyckats så bra med att förvandla oanvänd eller överbliven mark till vackra stadsrum och landskap och det med enbart måttliga kostnader. Stefan Mattson, dåvarande chef för parkförvaltningen i Enköping, skriver i ett pressmeddelande att det är kommunens uppgift att ge en gemensam trädgård till alla som inte har någon egen.